Voorbereiding

Een goede voorbereiding is belangrijk. Wil je je optimaal voorbereiden op Child Focus Run? Hier vind je alle nodige informatie. Vragen? Neem dan contact op met de organisatie via info@childfocusrun.be

Training

Training

De Vlaamse Atletiekliga heeft een handige tool voor trainingsschema's op maat. Kijk na een paar trainingen hoe het gaat en pas eventueel je schema aan. Klik hier voor jouw persoonlijk trainingsprogramma.

Gouden looptips

Gouden looptips

  1. Stel jezelf een doel. Met een doel voor ogen kan je je makkelijker motiveren.
  2. Train niet te hard en gebruik een passend trainingsschema. Je kan je conditie perfect opbouwen door lopen af te wisselen met enkele minuten wandelen.
  3. Doe de babbeltest: als je niet kan babbelen terwijl je loopt, dan loop je te snel.
  4. Maak van sporten een gewoonte. Onderzoek wijst uit dat het trainingseffect van een halfuurtje sport per dag groter is dan één langere inspanning op slechts 1 dag.
  5. Train met goede loopschoenen.
  6. Doe altijd een warming-up en cooling-down.
  7. Loop en train met plezier! Lopen heeft een positief effect op je gezondheid, maar zeker ook op je algemeen welbevinden en zelfvertrouwen.

Voeding

Voeding

Eten
Bij een training of tijdens Child Focus Run moet je lichaam beschikken over voldoende energie en bloedsuikers om de finish te halen. Eet maaltijden met een gezonde mix van koolhydraten, vetten en eiwitten. Daarnaast is het belangrijk te kiezen voor een juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen.

Drinken
Start een training of Child Focus Run goed gehydrateerd. Drink een half uur voor de start 250 tot 500 ml en zorg ook dat je na afloop genoeg drinkt, tot enkele uren na de inspanning. Tip: drink bij trainingen langer dan een uur tussen de 125 en 250 ml per kwartier. Drink tijdens het lopen geregeld kleine hoeveelheden, geen grote volumes in één keer.

Kleding en schoenen

Kleding en schoenen

Er zijn veel lopers die het drie-lagen systeem toepassen. Via de verschillende lagen wordt het transpiratievocht beter afgevoerd en blijft je huid droger tijdens het lopen. De eerste laag is onderkleding, de tweede een loopshirt (korte of lange mouw) en de derde laag een loopjasje. Ook een petje tegen de zon is onmisbaar.

Een loszittende short of een korte of halflange tight zijn zeer geschikt. Deze broeken zijn licht van gewicht, vaak met thermisch materiaal aan de binnenkant, waardoor transpiratievocht sneller verdwijnt.

Zorg dat je op goede loopschoenen traint en geen sneakers! Goede loopschoenen hebben een goede ventilatie, demping en pasvorm en passen bij het gewicht en de stand van de voet. Tip: Koop loopschoenen aan het eind van de dag. Je voeten zijn dan namelijk iets warmer en dikker.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen